Avitaminozė (vitaminų trūkumas) |
2 valg. šaukštai smulkintų dilgėlių lapų užpilami stikline verdančio vandens ir palaikoma 15-20 min, nukošiama. Geriama po 1 valg. šaukštą 3 kartus per dieną.
40 g erškėčio vaisių nuplaunama šaltu vandeniu. Vaisiai suberiami į indą ir užpilami 1 litru verdančio vandens. Uždengus 10 min pavirinama vandens vonelėje ir paliekama nakčiai. Ryte nuoviras nukošiamas. Nuovirą galima pasaldinti cukrumi ar medumi. Geriama po pusę stiklinės 3 kartus per dieną. Didina atsparumą, greitina organizmo jėgų atsistatymą po fizinio krūvio, gerina virškinimą.
Nuoviras laikomas vėsioje vietoje, ne ilgiau kaip 2 paras.
1 valg. šaukštas sausų smulkintų žemuogių lapų užpilamas stikline verdančio vandens ir paliekama stovėti 2 valandoms. Geriama kasdien po ½ stiklinės prieš valgį.
Bulvės sutarkuojamos, išspaudžiamos jų sultys, kurios supilamos į stiklinį buteliuką ir paliekama valandai nusistovėti. Krakmolui iškritus į nuosėdas, sultys atsargiai nupilamos į kitą indą ir sumaišomos su išspaustomis spanguolių sultimis ir jų išspaudų nuoviru. Skonio pagerinimui į sulčių mišinį rekomenduojama įdėti medaus ir vanilės. Sultys geriamos 3 kartus per dieną po ¼ stiklinės. Gydymo kursas 3 savaitės.
|
|